Plēsēju tiramisu ar rumu

 Ja Visu Svēto dienas priekšvakaru plāno pavadīt spocīgā ballītē pieaugušiem cilvēkiem, izmēģini reibinošo ruma tiramisu!

Sastāvdaļas

  • 125 ml stipras kafijas istabas temperatūrā
  • 60 ml tumšā ruma
  • 200-250 g ''Dāmu pirkstiņu'' vai citu porainu cepumu
  • 150 ml saldā krējuma
  • 80 g piena šokolādes
  • sarkanā pārtikas krāsviela

Krēmam

  • 500 g Rikotas siera
  • 100 g ķirbju biezeņa
  • 150 g maskarpones siera
  • 1 tējk. kanēļa
  • 2 ēdamk. medus

Dekorēšanai

  • kakao pulveris
  • ķirbīšu formas papīra gabaliņi

Pagatavošana

  1. Ielej traukā saldo krējumu, ieliec gabalos salauztu piena šokolādi, izkausē mikroviļņu krāsnī (1 min. uz 600 W; var izkausēt arī ūdens peldē).
  2. Visu samaisi, pievienojot sarkano pārtikas krāsvielu, atstāj nedaudz atdzesēties.
  3. Sajauc kafiju ar rumu.
  4. Tiramisu pagatavojamā trauka pamatnē izlīdzini 1/4 no šokolādes - krējuma maisījuma.
  5. Kārto traukā pusi no cepumiem, pārlej tos ar pusi no kafijas - ruma maisījuma.
  6. Virsū tam uzlej nākamo 1/4 no šokolādes - krējuma maisījuma un novieto ledusskapī kamēr gatavo krēmu.
  7. Visas krēma sastāvdaļas saputo viendabīgā masā. Izņem no ledusskapja iesākto desertu, pusi no iegūtā krēma uzsmērē virsū formā izvietojamiem cepumiem.
  8. Atkārto iepriekšējo procedūru, izveidojot desertam otru kārtu.
  9. Liec ledusskapī vismaz uz 2 stundām.
  10. Pirms pasniegšanas izrotā - izgriez no papīra ķirbīšus (vai citas tematiskas figūras), saliec tos uz deserta, caur sietiņu uzsijā desertam kakao pūderi, papīra dekorus ņem nost.

Recepšu autore - Jevgēnija Jansone

Fotogrāfs - Viktorija Kožemjakina