Laša smēriņš

Šī vieglā uzkoda ir pilna ar svaigumu un bagātīgu garšu, kas lieliski piemērota gan ikdienai, gan īpašiem svētkiem. Tā ir lieliska alternatīva tradicionālajiem smēriņiem, un tās pagatavošana neaizņems daudz laika. Uzziniet, kā viegli radīt šo gardo laša smēriņu savā virtuvē!

(6 porcijām)

Sastāvdaļas

  • 200 g svaiga laša
  • 100 g kūpināta laša
  • 180 g svaigā siera vai krēmsiera
  • sula no 1 citrona
  • 1 šalotes sīpols, smalki sagriezts
  • 120 ml sausa baltvīna
  • 120 ml ūdens
  • bunte diļļu
  • bunte pētersīļu
  • sāls pēc garšas
  • melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Pannā sajauc baltvīnu, ūdeni, pusi no diļļu zariņiem un sagriezto šalotes sīpolu. Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai.

  2. Svaigo laša fileju liek pannas centrā tā, lai tā būtu daļēji iegremdēta šķidrumā. Pārklāj ar vāku un gatavo uz vidējas uguns 10–12 minūtes, līdz lasis ir iekrāsojies maigi rozā.

  3. Laša fileju noņem no pannas un ļauj tai atdzist. Pēc tam sasmalcina ar dakšiņu nelielos gabaliņos. Arī kūpinātu lasi sagriež smalkos gabalos.

  4. Sakapā dilles un pētersīļus.

  5. Lielā bļodā samaisa kopā visas sastāvdaļas, pievieno nedaudz citronu sulas, sāli un melnos piparus pēc garšas. Maisa, kamēr iegūta viendabīga konsistence. 

  6. Pasniedz kopā ar bageti vai krekeriem un baltvīnu Saint Preignan Viognier.

FOTO: Mareks Blūzmanis
STILS: Ieva Fišere
piegalda.lv