''Šausmīgi garšīgs'' svētku kokteilis

''Šausmīgi garšīgs'' svētku kokteilis

Sastāvdaļas (4 personām) :

  • 200 g degvīna
  • 260 g ķirbju biezeņa 
  • 4 ēdamk. melases vai tumšā cukura sīrupa
  • 1 ēdamk. kanēļa
  • 80 ml saldā krējuma
  • 60 ml piena
  • ¼ tējk. rīvēta muskatrieksta
  • 4 kanēļa standziņas rotāšanai

Rotāšanai

  • 3 ēdamk. baltā cukura
  • 3 ēdamk. brūnā cukura
  • 1 ēdamk. kanēļa

Ķirbju biezenim

  • 300 g nomizota muskata ķirbja

Pagatavošana:

  1. Rotā glāzes ar cukura un kanēļa maisījumu – samaisi abu veidu cukuru kopā ar kanēli un ieber nelielā šķīvī, lai veidotos 2–3 mm biezs kanēļcukura slānis.
  2. Samitrini glāzes maliņu un ieliec maisījumā, lai kanēļcukurs aplīp ap glāzes malu.
  3. Šeikerī kārtīgi sajauc visas kokteiļa sastāvdaļas (ja šeikeris ir neliels, jauc pa daļām vai izmanto blenderi).
  4. Ķirbju biezenim sagriez ķirbi palielos gabalos, cep cepeškrāsnī vai liec katliņā ar biezu dibenu, pielej nedaudz verdoša ūdens, sautē zem vāka 10–15 min (regulāri pieskati - ja ūdens iztvaiko, pievieno vēl nedaudz), līdz ķirbis ir mīksts.
  5. Kad ķirbis ir gatavs, lieko ūdeni nolej un ķirbi sablendē viendabīgā masā.
  6. Atdzesē biezeni un samaisa to ar citām kokteiļa sastāvdaļām.
  7. Salej glāzēs un pasniedz, rotātu ar kanēļa standziņām.