Vasaras garšu kokteilis

Rabarberu - zemeņu - alus limonāde  

Sastāvdaļas:

Rabarberu sīrupa masai

  • 300 g rabarberu
  • 150 g cukura
  • ūdens

Dzērienam

Pagatavošana:

  1. Pagatavo rabarberu sīrupa masu - rabarberus sagriez nelielos gabalos, liec katlā, pievieno cukuru, nedaudz ūdens un vāri 7-10 minūtes, līdz rabarberi ir mīksti. 
  2. Izberz rabarberus caur sietiņu, lai iegūtu krēmīgu sīrupa masu ar rabarberu biezeni. 
  3. Sablendē biezenī svaigas zemenes. 
  4. Lielā krūkā liec ledu, pārlej to ar rabarberu sīrupa masu un zemeņu biezeni. Pievieno piparmētru lapas, zemeņu un laima šķēlītes, nedaudz apmaisi
  5. Pielej ūdeni, alu un baudi!

 

Recepšu autore - Jevgēnija Jansone

Fotogrāfs - Viktorija Kožemjakina