Sīpolu gredzeni alus mīklā

Piektdienas vakars, bet netiec uz krodziņu? Mēs tev piedāvājam gardu sīpolu gredzenu recepti, ko uzkost, dzerot alu vai savu iecienītāko dzērienu! Šī recepte ar mājās pagatavojamām uzkodām lieliski papildinās tavu iecienīto kokteili vai alus glāzi.

Sastāvdaļas

  • 3 lieli sīpoli
  • 150 g kviešu milti
  • 1/2 tējk. soda
  • 200 ml alus
  • Rapšu eļļa vārīšanai
  • Sāls, malta paprika, pipari un citas garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana

  • Sagriež sīpolus šķērseniski 0,5-0,7 cm biezās šķēlēs (tā, lai veidojas apaļi gredzeni), katru šķēli sadala atsevišķos gredzenos.
  • Bļodā samaisa miltus, pievieno sodu, sāli, papriku, piparus (var izmantot arī citas garšvielas).
  • Katru sīpola gredzenu apviļā sausā miltu maisījumā un noliek uz šķīvja.
  • Miltu maisījumam pielej alu un samaisa to līdz viendabīgai konsistencei.
  • Uzkarsē eļļu (tai jābūt ap 180 C, bet nepārkarsē - eļļai nav jādūmo).
  • Ar dakšiņu vai standziņām katru sīpola gredzenu iemērcē mīklas maisījumā un liec karstā eļļā.
  • Vāra eļļā līdz zeltainai garozai (~1 min).

Receptes autore Jevgēnija Jansone, foto autore Viktorija Kožemakina.