Rūgteni salds kafijas kokteilis svētku mundrumam

Svinot Latvijas jubileju, ir īstais brīdis pārsteigt sevi un viesus ar skaistu un gardu dzērienu. Dzērienu veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā rūgteni salda kokteiļa recepti ar gaisīgām kafijas putām.

Rūgteni salds kafijas kokteilis

Sastāvdaļas (1 porcijai, sastāvdaļu daudzumu droši var dubultot, trīskāršot utt.)

1 ēdamk. šķīstošās kafijas

1 ēdamk. cukura vai medus

1 ēdamk. verdoša ūdens

50 ml piena (var lietot arī augu valsts pienu)

50 ml viskija ar kanēļa garšu (var aizstāt ar parastu viskiju vai degvīnu)

ledus

kanēļa standziņas rotāšanai

 

Pagatavošana

  • Ar piena putotāju, mikseri vai putojamo slotiņu saputo šķīstošo kafiju ar cukuru un ūdeni līdz stingrām putām. No sākuma var šķist, ka neputosies, bet vajag mazliet pacietības, putojot ilgāk, izdosies.
  • Glāzē liec ledu, pielej viskiju, pa virsu uzlej pienu un virsū ar karoti uzliec saldās kafijas putas.
  • Rotā ar kanēli un pasniedz.

Ideja: Kafijas putas var izmantot arī svētku desertu, kūku un citu ēdienu papildināšanai.

Receptes autore Jevgēnija Jansone

Foto Viktorija Kožemjakina