Pikantais jēra burgers ar vīģu marmelādi

Vai meklē burgeru recepti ar raksturu? Pikantais jēra burgers ar vīģu marmelādi ir īstā izvēle!

(2 porcijām)

Sastāvdaļas

  • 320 g jēra maltās gaļas
  • 2 veseli ķiploki
  • 100 g maskarpones siera
  • 200 g vīģu
  • 70 ml sarkanvīna
  • 2 ēdamk. sarkanvīna etiķa
  • 2 ēdamk. mitrā brūnā cukura
  • 2 brioša maizītes
  • 1 tējk. malta kumīna
  • 1 tējk. kūpinātas paprikas pulvera
  • sauja svaigas rukolas
  • 20 g svitesta

Pagatavošana

  1. Jēra gaļai piejauc maltu kumīnu un kūpinātu papriku, formē 160 g smagas burgeru kotletes. 

  2. Ķiplokus nomizo, apslaka ar eļļu, pārkaisa sāli un liek cepties 180 ºC temperatūrā krāsnī 10–20 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni un pilnīgi mīksti. 
  3. Ķiplokus samīca viendabīgā pastā un sajauc ar maskarpones sieru krēmā. 
  4. Vīģes sagriež, liek katliņā ar sarkanvīnu, etiķi un cukuru un vāra, līdz vīģes savārītas viendabīgā marmelādē. 
  5. Burgeru maizītes apcep sviestā un liek siltumā. 
  6. Jēra kotletes apcep no abām pusēm apmēram 2 minūtes līdz vidēji ceptai gaļai.
  7. Uz maizes ziež ķiploku maskarponi, virsū kārto svaigu rukolu, pēc tam jēra gaļas kotleti un pabeidz ar vīģu marmelādi. 
  8. Pasniedz ar sarkanvīnu Casas Patronales Syrah.
GATAVO: Uģis Veits
FOTO: Mareks Blūzmanis
STILS: Ieva Fišere
piegalda.lv