Halovīna kokteilis 'Asiņainais Bellini'

Asiņainais Bellini

Sastāvdaļas (gatavošanas laiks 10 min. + laiks sīrupa atdzesēšanai) :

Aveņu ''asīnīm'' jeb kokteiļa sīrupam

  • 100 g svaigu vai saldētu aveņu
  • 100 ml ūdens
  • 2 ēdamk. cukura
  • 1,5 ēdamk. kukurūzas vai kartupeļu cietes
  • 1 ēdamk. kakao pulvera

Pagatavošana:

  1. Nelielā katliņā uzvāri avenes ar ūdeni un cukuru, vāri 5-8 minūtes, kamēr avenes izšķīst un maisījums nedaudz sabiezē.
  2. Samaisi cieti un kakao ar 2 ēdamk. ūdens.
  3. Pievieno šo maisījumu aveņu sīrupam, maisot gatavo visu vēl dažas sekundes līdz maisījums ir sabiezējis. 
  4. Izkās sīrupu caur sietiņu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem, un iegūto maisījumu liec ledusskapī, līdz tas pilnībā atdziest.
  5. Liec glāzē 1 ēdamk. biezeņa, piepildi glāzi līdz augšai ar dzirkstošo vīnu. 
  6. Izrotā glāzes - ar tējkaroti uzlej uz glāžu maliņām atlikušo sīrupu tā, lai sīrups notek gar glāzes ārējo virsmu, veidojot “notecējušas asinis”.
  7. Pasniedz rotājot ar želejas konfektēm.
GATAVO: Jevgēnija Jansone
FOTO: Viktorija Kožemjakina