Grilēti citronu kartupeļi zaļumu marinādē

Šie grilētie jaunie kartupeļi ir patiesa vasaras klasika. Ārpusē kraukšķīgi, iekšpusē maigi – un ar patīkamu saldu, skābenu un zaļumu pilnu garšu.

(4 porcijām)

Sastāvdaļas

  • 1 kg mazu jauno kartupeļu ar mizu
  • bunte svaigu zaļumu (pētersīļi, dilles, baziliks)
  • sula un miziņa no 1 citrona
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 ēdamkarotes saldās čili mērces
  • 1 tējkarote kaltēta oregano
  • 3–4 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Dekorēšanai

  • 2 ķekari ķiršu tomātu
  • sauja zaļo zirnīšu, svaigi vai noblanšēti saldētie
  • 2 saujas salātu baldriņu vai citu zaļumu

Pagatavošana

  1. Kartupeļus liek katlā ar sālsūdeni un vāra apmēram 10–12 minūtes atkarībā no lieluma, līdz tie ir mīksti, bet vēl stingri. Nokāš un atdzesē.

  2. Pagatavo marinādi. 
      1. Bļodā sajauc sasmalcinātus zaļumus, citronu sulu un miziņu, ķiplokus, čili mērci, oregano, olīveļļu, sāli un piparus.
      2. Pievieno vēl siltos kartupeļus un apmaisa, lai tie vienmērīgi pārklājas ar marinādi. Ļauj tiem ievilkties vismaz 15–20 minūtes vai ilgāk, ja ir laiks. 
  3. Uzkarsē grilu vai grilpannu. Kartupeļus grilē no abām pusēm, līdz tie iegūst zeltainu, kraukšķīgu virsmu un marināde karstuma ietekmē karamelizējas.
  4. Ķiršu tomātu ķekarus viegli apslaka ar olīveļļu un apkaisa ar sāli. Grilē dažas minūtes, līdz ādiņa sāk plaisāt, bet tomāti vēl saglabā formu.
  5. Grilētos kartupeļus kārto lielā bļodā vai šķīvī, dekorē ar grilētajiem tomātiem, svaigiem zirnīšiem un salātu baldriņiem. Var papildināt ar vēl nedaudz citronu sulas vai svaigiem zaļumiem.
GATAVO: Jolanta Roze
FOTO: Baiba Opule
STILS: Ieva Fišere
piegalda.lv