Ābolu mimozas kokteilis

Visi mimozu bauda ar apelsīniem - mēs ar āboliem!

Sastāvdaļas

Rotāšanai

  • 4 ēdamk. cukurs
  • 1-2 ēdamk. kanēlis
  • šķipsniņa sāls
  • 3-4 ēdamk. sīrupa

 

  • 250 ml ābolu sulas
  • 50 ml degvīna
  • 1 tējk. sīrupa (plus papildus sīrups glāzes maliņu izrotāšanai)
  • ledus gabaliņi
  • šķipsniņa kanēļa
  • ābolu šķēlītes rotāšanai

Pagatavošana

  1. Izrotā glāzes - ielej sīrupu nelielā šķīvītī, citā šķīvī sajauc cukura, kanēli un sāli. Iemērc glāzes malu sīrupā un pēc tam garšvielu maisījumā.
  2. Glāzē ieber ledu.
  3. Šeikerī ielej ābolu sulu, degvīnu, sīrupu un pievieno šķipsniņu kanēļa.
  4. Visu kārtīgi sakrati un lej virsū ledum.
  5. Rotā ar ābolu šķēlītēm un pasniedz.

Recepšu autore - Jevgēnija Jansone

Fotogrāfs - Viktorija Kožemjakina