Ziemassvētku deserts "Melnais mežs"

Sastāvdaļas

  • 300 g šokolādes biskvīta (vai mīkstu šokolādes cepumu)
  • 300 g saldētu ķiršu
  • 50 g cukura
  • 100 ml portvīna, marsalas vai cita stiprināta vīna
  • 2 tējk. kartupeļu vai kukurūzas cietes

Krēmam

  • 500 g rikotas siera
  • 200 g grieķu jogurta
  • 2 ēdamk. medus
  • paciņa vaniļas cukura
  • 2 ēdamk. portvīna, marsalas vai cita stiprināta vīna
  • rīvēta miziņa no 1 mandarīna
  • 50 g sakapātas vai sarīvētas melnās šokolādes

Pagatavošana

    1. Pagatavo ķiršu mērci - uzvāri ķiršus kopā ar cukuru, pielej klāt vīnu un nedaudz pavāri. Sajauc cieti ar 2 ēdamk. auksta ūdens un pievieno ķiršu masai. Maisot karsē 10-15 sekundes, tad noņem no uguns un atdzesē.
    2. Pagatavo krēmu - saputo rikotas sieru ar medu un vaniļas cukuru. Pievieno jogurtu, mandarīna miziņas un vīnu, samaisi.
    3. Kārto desertu trauciņos: vispirms liec ķiršu mērci, tai virsū - biskvītu vai cepumus un visam pāri pārklāj krēma kārtu. Atstāj desertu ledusskapī uz 4-5 stundām (vai nakti). Pirms pasniegšanas rotā ar šokolādi.

 

Recepšu autore: Jevgēnija Jansone Foto: Viktorija Kožemjakina