Viskija karameles apgrieztā ābolu kūka

Āboli rudenī lieliski papildina it visu – arī dzērienus! Tieši tāpēc AlkOutlet piedāvā izmēģināt rudenīgu viskija karameles ābolkūku!

 

Sastāvdaļas

  • 250  g miltu
  • 2 tējk. maltā kanēļa
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 115 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 120 g brūnā cukura
  • 2 olas
  • 80 ml paniņu vai bez piedevu jogurta
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 2 āboli
  • Viskija karamele

Viskija karamelei

  • 100 g cukura
  • 40 g sviesta
  • 60 ml saldā krējuma
  • 25 ml viskija

Pagatavošana

  1. Pagatavo karameli: katliņā izkausē cukuru līdz tas ir pilnībā izkusis un ir dzintara krāsā. Pievieno sviestu, samaisi. Uzmanīgi pielej saldo krējumu (karamele aktīvi burbuļos), un turpini maisot gatavot uz vidējas uguns, lai izveidojas viendabīga konsistence. Pielej viskiju (uzmanies, arī tas aktīvi burbuļos). Samaisi, gatavo vēl 1 min, tad izslēdz uguni.
  2. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru, ietauko ar sviestu, izlej formā pagatavoto viskija karameli.
  3. Nomizo un iztīri ābolus no serdēm, sagriež šķēlītēs un liec tos karamelē.
  4. Pagatavo mīklu - saputo sviestu ar cukuriem, pievieno olas, samaisi.
  5. Pievieno miltus, sāli, cepamo pulveri, kanēli un vaniļas cukuru.
  6. Pielej klāt paniņas vai jogurtu, samaisi un lej virsū ābolu – karameles maisījumu.
  7. Cep cepeškrāsnī (160 grādos) 50-55 minūtes.
  8. Ņem ārā no krāsns, nedaudz atdzesē un tad izņem kūku no formas apgriežot to otrādi. Pasniedz siltu vai atdzesētu.

 

Recepšu autore - Jevgēnija Jansone

Fotogrāfs - Viktorija Kožemjakina