Vēl ''karstāka'' deserta kafija

Kad brāzmainie vēji aiz loga mudina iedzert ko mazliet sildošu, bet patiesi brāzmainam noskaņojumam sevī neesi gatavs, vīnu veikals AlkOutlet kopā ar pavāri Jevgēniju Jansoni piedāvā izmēģināt rudenīgi karstu dzērienu, kam pievienots nedaudz alkohola - lieliski sasildīs, bet lieki nereibinās!

Vēl karstākā deserta kafija

Sastāvdaļas (1 krūzei)

Viena porcija espresso vai dubultā espresso

20 ml viskija

20 ml kafijas liķiera

100 ml saldā krējuma

pūdercukurs pēc garšas

mazliet rīvēta muskatrieksta

Pagatavošana

Samaisi espresso, viskiju un liķieri šeikerī, lej to krūzē. Uzputo saldo krējumu, pievienojot tam nedaudz muskatrieksta un pūdercukura. Rotā kafijas kokteili ar saldā krējuma cepurīti, nesamaisi. Baudi kā desertu vai nelielā atelpas brīdī, kad rodas vēlme panašķēties.

Recepšu autore: Jevgēnija Jansone

Foto: Viktorija Kožemjakina