Uzkodas pie baltvīna un sarkanvīna

Cepts lasis ar zemesriekstu-kokosriekstu mērci (pie baltvīna)

 

Sastāvdaļas

500  laša filejas

150 g kokosriekstu piena

1 tējk. sāls

1 tējk. koriandra

1 tējk. kurkumas

šķipsniņa kajēnas piparu

koka irbulīši

Zemesriekstu-kokosriekstu mērcei

150 g kokosriekstu piena

2 ēdamk. zemesriekstu sviesta

1 ēdamk. tumšā cukurniedru sīrupa vai medus

2 tējk. sarkanās karija pastas vai 2 tējk. tabasko mērces 

Baltvīns pasniegšanai

 

Pagatavošana

1.     Iemarinē lasi - lielā bļodā sajauc kokosriekstu pienu un visas garšvielas. Sagriez laša fileju aptuveni 2x2 cm gabalos un liec marinādē, visu apmaisi un liec ledusskapī vismaz vienu stundu.

2.     Sajauc līdz viendabīgi konsistencei visas mērces sastāvdaļas (ja izmanto cietāku zemesriekstu sviestu,  to pirms pievienošanas nedaudz uzkarsē mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē). 

3.     Marinētā laša gabalus uzdur uz koka irbulīšiem apcep iepriekš sakarsētā grilā vai pannā, ~2 min no katras puses. Pasniedz kopā ar mērcīti.  

 

Vīģes ar kazas siera pildījumu pie sarkanvīna

 

Sastāvdaļas 

8 vīģes

80  g kazas siera

2 ēdamk. olīveļļas

6-8 ēdamk. vijīga medus

Pagatavošana

1.     Iegriez vīģes krusteniski 4 daļās, sapildi tās ar kazas sieru. 

2.     Apslaki katru vīģi ar nedaudz olīveļļas un cep cepeškrāsnī 10-12 minūtes, tad nedaudz atdzesē.

3.     Aplej katru vīģi ar nedaudz medus un baudi ar kvalitatīvu sarkanvīnu.

 

Receptes autore Jevgēnija Jansone, foto autore Viktorija Kožemjakina.