Toskānas salāti

Kad kārojas kaut kas viegls, bet sātīgs, svaigs, bet bagātīgs – Toskānas salāti ir īstā izvēle. Šie Vidusjūras iedvesmotie salāti apvieno sviesta pupiņu maigumu, tunča sāļo dziļumu, rukolas piparoto svaigumu un olīvu raksturu, radot ēdienu, kas vienlaikus ir vienkāršs un izsmalcināts. 

(4 porcijām)

Sastāvdaļas

  • 400 g konservētu sviesta pupiņu
  • 200 g konservēta tunča savā sulā
  • 1 sarkanais sīpols
  • 50 g rukolas
  • 100 g zaļo olīvu bez kauliņiem
  • 150 g ķiršu tomātiņu
  • 2-3 šķēles čabatas maizes

mērcei

  • 50 ml Extra virgin olīveļļas
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Pagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas kopā.

  2. Uz pasniegšanas šķīvja liek rukolu, sviesta pupiņas, tunci, smalki sagrieztu sīpolu, sagrieztas olīvas un ķiršu tomātiņus. Visu pārlej ar mērci.
  3. Sviestā uz pannas apgrauzdē maizi, salauž gabalos un pievieno salātiem.
  4. Pasniedz ar baltvīnu Olianas Vermentino Di Sardegna.
GATAVO: Zane Bitmane
FOTO: Edgars Reinfelds
STILS: Līva Kārkle-Upeniece
piegalda.lv