Siera mērcīte ar alu un ķiplokiem

Sastāvdaļas

  • 300 g Čederas siers
  • 2-3 ķiplokspiedē izspiestas ķiploku daiviņas
  • 100 g krēmsiers
  • 100-120 ml alus
  • sāls

Pagatavošana

  • Sieru sarīvē vai sagriež nelielos kubiņos.
  • Pievieno ķiploku un krēmsieru – samaisa visu kopā virtuves kombainā vai ar dakšiņu.
  • Lēni maisot, masai pievieno alu.
  • Pārliek masu katliņā un silda uz lēnas uguns, līdz visas sastāvdaļas izkusušas viendabīgā masā.
  • Šo mērci var pasniegt siltu (tad tā būs šķidrākā), bet var arī baudīt aukstu, vismaz 2 stundas noturot ledusskapī, lai mērce iegūtu smēriņa konsistenci. 
  • Pagatavošanas laiks 15 minūtes + laiks atdzesēšanai.

Receptes autore Jevgēnija Jansone.