Citronu panna cotta & Sviesta ķirbis ar tīģergarnelēm

Iedvesmojies no izsmalcinātām receptēm, ko piedāvā recepšu autori no žurnāla Pie galda!. Citronu un timiāna panna cotta – viegls un atsvaidzinošs deserts, kas papildinās jebkuru maltīti, un grilētu sviesta ķirbi ar ceptām tīģergarnelēm un kraukšķīgiem pekanriekstiem – lielisku izvēli sātīgai un izsmalcinātai maltītei.

Citronu un timiāna panna cotta

(4 porcijām)

Sastāvdaļas

Panna cotta

100 ml saldā krējuma

200 ml piena 3,2 %
80 g cukura

½ citrona

2–3 zariņi timiāna

1 tējkarote (6 g) želatīna

Cukurotām miziņām

1 apelsīns

1 laims

100g cukura

60ml ūdens

Pagatavošana

  1. Želatīnam pievieno 50 ml auksta ūdens un ļauj uzbriest.
  2. Pa to laiku katliņā silda saldo krējumu kopā ar pienu, cukuru un timiāna zariņiem, līdz piens karsts, bet neļauj vārīties. Atliek malā ievilkties.
  3. Timiāna zariņus izkāš caur sietu, pievieno želatīnu un maisa, līdz želatīns pilnībā izkusis, un pilda traukos. Liek ledusskapī sastingt aptuveni 3–4 stundas.
  4. Pa to laiku noņem virsējo mizu apelsīnam un laimam. Katliņā pievieno cukuru un ūdeni un piespiež sulu no puses apelsīna un laima. Miziņas vāra sīrupā, līdz tās ir sacukurojušās un mīkstas. Miziņas liek uz cepamā papīra vai restītes atdzist.
  5. Desertu pasniedz, dekorējot to ar cukurotām miziņām, pa virsu var pārliet sīrupu no cukurošanas procesa vai pasniedz bez tā

 

Grilēts sviesta ķirbis ar ceptām tīģergarnelēm un pekanriekstiem

(4 porcijām)

Sastāvdaļas

Salātiem

300g sviesta ķirbja

30ml olīveļļas

½ tējkarotes malta kanēļa

½ tējkarotes malta muskatrieksta

200g Vannamei lielo garneļu

1 ēdamkarote sviesta

1 ķiploka daiviņa

50g pekanriekstu

50g cukura

2 ēdamkarotes ūdens

1 paciņa rukolas

Vinegretam

120ml kļavu sīrupa

60ml balzametiķa

120ml olīveļļas

1 ēdamkarote Dižonas sinepju

Pagatavošana

  1. Sviesta ķirbi nomizo un sagriež mazos kubiņos, apslaka ar olīveļļu un pārkaisa kanēli, muskatriekstu un sāli, vienmērīgi samaisa un cep krāsnī 180 ºC temperatūrā 10 minūtes. 
  2. Garnelēm noņem čaulu un pa muguras līniju pārgriež uz pusēm. Ķiploka daiviņu smalki sarīvē.
  3. Sakarsētā pannā pievieno sviestu un ķiploku, apcep pusi minūtes, pievieno garneles un cep 1–2 minūtes, līdz garneles pilnībā maina krāsu.
  4. Pekanriekstus grauzdē krāsnī 160 ºC temperatūrā 12 minūtes. Pa to laiku katliņā cukuram pievieno ūdeni un izkausē. Pēc grauzdēšanas riekstiem pievieno sīrupu un turpina cept krāsnī, ik pēc 2 minūtēm apmaisot, līdz sīrups sabiezē un rieksti ir spīdīgi. 
  5. Mērcei sakuļ kopā visas sastāvdaļas. Gatavo mērci var uzglabāt ledusskapī vairākas dienas.
  6. Pasniegšanai liek visas sastāvdaļas bļodā, pievieno mērci, samaisa un pasniedz. 

 

Recepšu un foto autors piegalda.lv