Pavasarīgs limončello deserts

Lieldienās vēlies baudīt mazliet saules un pavasarīga prieka? Veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā  saulainu, pavasarīgu, mazliet itālisku noskaņu apvītu desertu ar limončello liķieri un “dāmu pirkstiņu” cepumiem, kas palīdzēs pavasara sajūtas uzburt arī uz svētku galda!

Sastāvdaļas

125 g “Dāmu pirkstiņu” vai citu trauslu, porainu cepumu 

200 g limončello

500 g maskarpones siera

50-70 g pūdercukura

1 paciņa vaniļas cukura

200 g saldā krējuma 

200 g grieķu jogurta

2 citroni

Pagatavošana

1)     Salauz cepumus mazākās daļās un sakārto tos deserta trauciņu pamatnē. 

2)     Aplej ar dažām ēdamkarotēm limončello liķiera (50 g limončello atstāj krēmam). 

3)     Saputo maskarpones sieru ar saldo krējumu, pūdercukuru un vaniļas cukuru līdz stingrām putām. 

4)     Pielej 50g limončello, sulu no puscitrona, pierīvē miziņu no 1/2 citrona, grieķu jogurtu un puto vēl dažas sekundes. 

5)     Kārto krēmu virs cepumiem un liec ledusskapī ievilkties uz vismaz dažām stundām (var likt uz nakti). 

6)     Pasniedz, rotājot ar citrona miziņām vai šķēlītēm.

 

Receptes autore Jevgēnija Jansone, foto autore Viktorija Kožemjakina.