Olu liķieris

Lieldienu dzērienu “karalis” viennozīmīgi ir olu liķieris – šajos svētkos to labprāt nobauda pat tie, kas nav šī dzēriena cienītāji. Mājās gatavota olu liķiera recepte ir vienkārša, bet pats dzēriens – dievīgs, tāpēc ir vērts pamēģināt! Starp citu - šāds olu liķieris var būt laba dāvana gan Lieldienās, gan citos svētkos.

Gatavošanas laiks aptuveni 20 minūtes / aptuveni 1l liķiera

Sastāvdaļas

  • 5 olu dzeltenumi
  • 100g pūdercukurs
  • 250 ml piens
  • 200 ml saldais krējums
  • 100ml konjaks vai brendijs
  • rīvēts muskatrieksts

1 ēdamkarote kanēļa un vaniļas cukura maisījums (aptuveni vienādās proporcijās)

Pagatavošana

  • Liķieri visu pagatavošanas laiku silda uz lēnas uguns ūdens peldē. Vispirms bļodā saputo olu dzeltenumus ar pūdercukuru, pievieno kanēļa un vaniļas cukura maisījumu. Ierīvē nedaudz muskatrieksta.
  • Turpinot maisīt, pielej pienu, pēc tam arī saldo krējumu.
  • Pielej aptuveni 100ml konjaka vai brendija.
  • Turpina maisīt tik ilgi, kamēr liķieris sāk biezēt (tas notiks, kad masa sasniegs aptuveni 65 grādu temperatūru).
  • Pildi pudelēs, baudi pats un dāvini citiem!

Receptes autors Arvis Zēmanis.