Olu liķieris

Lieldienu dzērienu “karalis” viennozīmīgi ir olu liķieris – šajos svētkos to labprāt nobauda pat tie, kas nav šī dzēriena cienītāji. Mājās gatavota olu liķiera recepte ir vienkārša, bet pats dzēriens – dievīgs, tāpēc ir vērts pamēģināt! Starp citu - šāds olu liķieris var būt laba dāvana gan Lieldienās, gan citos svētkos.

Gatavošanas laiks aptuveni 20 minūtes / aptuveni 1l liķiera.

Sastāvdaļas

  • 5 olu dzeltenumi
  • 100g pūdercukurs
  • 250 ml piens
  • 200 ml saldais krējums
  • 100ml konjaks vai brendijs
  • rīvēts muskatrieksts

1 ēdamkarote kanēļa un vaniļas cukura maisījums (aptuveni vienādās proporcijās)

Pagatavošana

  1. Liķieri visu pagatavošanas laiku silda uz lēnas uguns ūdens peldē. Vispirms bļodā saputo olu dzeltenumus ar pūdercukuru, pievieno kanēļa un vaniļas cukura maisījumu. Ierīvē nedaudz muskatrieksta.
  2. Turpinot maisīt, pielej pienu, pēc tam arī saldo krējumu.
  3. Pielej aptuveni 100ml konjaka vai brendija.
  4. Turpina maisīt tik ilgi, kamēr liķieris sāk biezēt (tas notiks, kad masa sasniegs aptuveni 65 grādu temperatūru).
  5. Pildi pudelēs, baudi pats un dāvini citiem!

 

Receptes autors - Arvis Zēmanis.