5 Mimozas kokteiļu receptes – klasiska vasaras garša jaunās niansēs

Mimoza, šķiet, ir viens no vieglāk pagatavojamajiem un populārākajiem kokteiļiem  - tikai dažas sastāvdaļas, nekādu sarežģītu manipulāciju, smalku liķieru un “vienradžu asaru”. Mimozai vajadzīgs tikai labs dzirkstošais vīns, kāds bezalkoholisks dzēriens un pāris sulīgu ogu vai augļu šķēlīšu dekoram! Tomēr nenovērtējiet Mimozu par zemu – šim kokteilim iespējamas ļoti dažādas variācijas – izmēģini kādu no šīm.

Rozā Mimoza

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Ielej glāzē rozā limonādi, tad pievieno dzirkstošo vīnu
  2. Dekorē ar svaigām ogām un vienu citrona šķēli.

Perfektai mimozai mēs iesakām dzērienus lietot proporcijā 1:2, taču dzērienu attiecību droši varat pielāgot savai gaumei – ja jums patīk saldāki dzērieni, izmantojiet vairāk rozā limonādes.

Mimozas punšs

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Ielej krūzē ananasu un apelsīna sulu (proporcija 2:1).
  2. Pievieno nedaudz grenadīna sīrupa, visu sajauc kopā.
  3. Sulu maisījumu lej šampanieša glāzē, pievieno tai dzirkstošo vīnu.
  4. Dekorē ar apelsīna šķēli.

Dzērienu vari baudīt uzreiz, taču sulas maisījumu ledusskapī droši vari uzglabāt pat 2 dienas.

Zemeņu Mimoza

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Zemenes ar apelsīnu sulu blendē kamēr iegūst zemeņu biezeni.
  2. Biezeni pilda glāzēs un to pārlej ar dzirkstošo vīnu. Proporcija 1:1.
  3. Dekorē ar svaigām zemenēm.

Arbūzu Mimoza

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Saspaidi piparmētru lapas, lai tās paliktu aromātiskākas.
  2. Sagriez kubiņos arbūzu. Liec to blenderī kopā ar piparmētru lapām un sablendē līdz viendabīgai masai.
  3. Blendēto masu izkās, lai atdalītu sulu no biezumiem. 
  4. Šampanieša glāzē ielej dzirkstošo vīnu, pievieno arbūza/piparmētru sulu.
  5. Dekorē ar piparmētru lapām un arbūza gabaliņu.

Greipfrūtu Mimoza

Sastāvdaļas

Pagatavošana

  1. Šampanieša glāzē lej greipfrūtu sulu, aizpildot 1/3 glāzes.
  2. Pievieno atdzesētu dzirkstošo vīnu.
  3. Rotā ar timiānu vai svaigu greipfrūta šķēli.