Menca citronu un sviesta mērcē

Šķiet, katram latvietim sirdī ir kaut kas no Itālijas. Itāļi māk baudīt dzīvi, pagatavot gardu ēdienu un darināt izcilu vīnu, kad vēlies pagatavot kaut ko īpašu, bet ne pārāk sarežģītu, šī recepte būs īstais trāpījums!

 

(2 porcijām)

Sastāvdaļas

  • 400-500 g svaigas mencas filejas
  • 100 g kviešu miltu
  • 1 tējkarote kumīna
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • sāls un pipari pēc garšas
  • pētersīļi pasniegšanai

marinādei

  • 1 citrons
  • 50 ml Extra virgin olīveļļas
  • 50 g sviesta
  • 5 daiviņas ķiploku
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Mencas fileju nosusina ar papīra dvieli un sagriež vienāda izmēra gabalos. 

  2. Bļodiņā sajauc miltus ar garšvielām, un katru gabaliņu apviļā miltu maisījumā no abām pusēm.
  3. Bļodā pagatavo marinādi, sajaucot citronu sulu ar eļļu, kausētu sviestu, sakapātiem ķiplokiem un garšvielām.
  4. Uzkarsē pannu ar eļļu, katru apviļāto filejas gabalu iemērc marinādē no abām pusēm un liek uz pannas cepties. Cep no abām pusēm dažas minūtes, lai zivs burtiski apraujas, bet līdz galam neizcepas. Pārliek uz cepamo trauku un aplej ar marinādi.
  5. Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 170 ºC temperatūrā un cep 10 minūtes, lai garoziņa paliek brūnāka. 
  6. Pasniedz ar svaigiem pētersīļiem un baltvīnu Casadei Incanto Mediterraneo.
GATAVO: Zane Bitmane
FOTO: Edgars Reinfelds
STILS: Līva Kārkle-Upeniece
piegalda.lv