Lielisks dzirkstošā vīna kokteilis

Prosecco kokteilis ar avenēm, līčijām un timiāna noti.

Sastāvdaļas (4 glāzēm)

1 pudele sausā Prosecco vai cita dzirkstošā vīna

200 g svaigu, saldētu vai kaltētu aveņu

80 g cukura (4-5 ēdamk.)

200 g līči

100 ml ūdens

Timiāna zariņi

Ledus kubiņi

 

Pagatavošana

  • Gatavo aveņu - līčiju sīrupu. Līčijas nomizo un izņem kauliņus (pēc notīrīšanas jāpaliek ap 100 g nomizotu augļu). Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno tam avenes un līčijas kopā ar cukuru un timiāna zariņu. Visu vāri aptuveni 3 -5 min, līdz sīrups nedaudz sabiezē. Sīrupu rūpīgi izberz caur sietu, lai iegūtu iespējami vairāk augļu biezumu, tad pilnībā atdzesē.
  • Katras glāzes pamatnē lej nedaudz sīrupa, pievieno tam ledu un piepildi glāzes ar dzirkstošo vīnu.
  • Pasniedz, rotājot ar timiāna zariņiem.

Receptes autore Jevgēnija Jansone, foto autore Viktorija Kožemakina.