Kokteiļi gada nogales svētkiem

Vēlies pārsteigt viesus ar gardiem dzērieniem Ziemassvētku noskaņās vai pierastās kūkas vietā pieaugušajiem svinētājiem piedāvāt patiešām reibinošu desertu? Veikalu tīkls AlkOutlet piedāvā divas idejas kokteiļiem, kas iederēsies gan Ziemassvētku svinībās, gan Jaunā gada sagaidīšanas svētkos!

 

Kafijas - granātābolu Ziemassvētku punšs

Sastāvdaļas

  • 800 ml granātābolu nektāra
  • 250 ml stipras kafijas
  • kanēļa standziņa, dažas anīsa sēklas
  • 200-300 ml degvīna
  • 50 ml grenadīna sīrupa
  • 1 sausā prosecco pudele (vai cits iecienīts dzirkstošais vīns)
  • ledus gabaliņi
  • piparmētru lapas
  • šokolāde

Pagatavošana

  1. Izrotā glāzes maliņas ar šokolādi - ieliec glāzes ledusskapī uz 10 min. Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi, nedaudz atdzesē un ar karoti vai ar konditorejas maisiņa palīdzību uzmanīgi lej šokolādi uz glāzes malas tā, lai tā nedaudz nopil (glāzes ir jāliek ledusskapī, lai šokolāde rotāšanas procesā ātrāk sacietētu).
  2. Karstā kafijā ieliec kanēli un anīsa sēklas, karsē visu katliņā uz nelielas uguns 3 min, tad izņemt ārā garšvielas un nedaudz atdzesē.
  3. Lielā krūkā samaisi granātābolu nektāru, kafiju, degvīnu un grenadīna sīrupu.
  4. Glāzēs ieber ledu, piepildi katru glāzi ar pusi no punša maisījuma un atlikušajā glāzes daļā pielej prosecco.
  5. Rotā ar piparmētru lapām un pasniedz.

Piparmētru kokteiļdeserts 

Sastāvdaļas

  • 200 ml iecienīta krēma liķiera
  • 200 ml piparmētru degvīna vai piparmētru liķiera
  • 100 g maskarpones siera
  • 100 g saldā krējuma
  • 1/2 tējk. maltā kanēļa
  • 1/4 tējk. rīvēta muskatrieksta
  • krāsains cukurs glāžu rotāšanai

Pagatavošana

  1. Izrotā maliņas glāzēm - katras glāzes maliņu samitrini ar ūdeni vai apelsīnu/citronu sulu un iemērc cukurā.
  2. Samaisi šeikerī krēma liķieri ar piparmētru degvīnu un izlej pa glāzēm.
  3. Stingrās putās saputo maskarpones sieru ar saldo krējumu un garšvielām.
  4. Pievieno katrai glāzei dzēriena ēdamkaroti putotās masas un pasniedz!

 

Recepšu autore - Jevgēnija Jansone

Foto - Viktorija Kožemjakina