Klasiskais mohito kokteilis

Sastāvdaļas

  • piparmētru lapas (~8 lapas uz 1 glāzi)
  • 2 tējk. baltā cukura
  • 25 ml laima sulas (~2 ēdamk)
  • ledus gabaliņi
  • 30-60 ml baltā ruma
  • gāzēts ūdens
  • piparmētru lapas, laims rotāšanai

Pagatavošana

Glāzēs liec piparmētru lapas, pievieno cukuru un ar karoti ~2 minūtes maisi piparmētru lapas kopā ar cukuru. Maisīšanas laiks ir svarīgs, jo šajā procesā no piparmētrām izdalās aromātiskās eļļas un tas uzlabo dzēriena aromātu. Maisot nedaudz saspaidi piparmētru lapiņas, bet dari to viegli. Pielej laima sulu un atkal maisi, lai cukurs ir izšķīdis. Piepildi glāzes ar ledu un ielej rumu. Beigās pielej gāzētu ūdeni (daudzumu izvēlies pats - jo vairāk pieliesi ūdeni, jo vieglāks būs mohito). Rotā ar laima daiviņām, piparmētru lapu un pasniedz.

 

Recepšu autore - Jevgēnija Jansone

Fotogrāfs - Viktorija Kožemjakina