Grilēta kukurūza ar ķiploku mērcīti

Sastāvdaļas

  • 4 kukurūzas vālītes
  • 4 ēdamk. kausēts sviests
  • sāls pēc garšas
  • 2 ēdamk. sakapāti pētersīļi
  • 40 g fetas siers
  • ķiploku mērce

Pagatavošana

  • Kausēto sviestu sajauc ar sāli un iesmērē ar to kukurūzas vālītes.
  • Apcep vālītes no visām pusēm uz karsta grila virs oglēm, līdz kukurūza paliek zeltaina. Vālītes var cept arī cepeškrāsnī – tad tās jāgatavo aptuveni 20 minūtes.
  • Bauda ar ķiploku mērcīti, rotājot ar sakapātiem pētersīļiem un drupinātu fetas sieru.
  • Pagatavošanas laiks aptuveni 20 minūtes.

Receptes autore Jevgēnija Jansone.