Grauzdēta maize ar mocarellu, zemenēm un tomātiem medus-balzamiko mērcē

Sastāvdaļas

  • 125 g ķiršu tomāti
  • 100 g zemenes
  • 12 svaigās bazilika lapas
  • 1 ēdamk. medus
  • 6-8 ēdamk. balzamiko mērce
  • 1 ēdamk. olīveļļa
  • sāls pēc garšas
  • 125 g mocarellas siers
  • grauzdētā maize vai sausiņi pasniegšanai

Pagatavošana

  • Lielā bļodā sajauc medu, balzamiko un olīveļļu.
  • Pārgriež uz pusēm ķiršu tomātus, sagriež zemenes mazākos gabalos, smalki sakapā bazilika lapas.
  • Liek visas sastāvdaļas bļodā ar mērci, apmaisa.
  • Sagriež šķēlītēs mocarella sieru.
  • Grauzdētas maizes šķēles vai sausiņus apslaka ar mērci no tomātu-zemeņu salsas.
  • Liek maizei virsū sieru, zemeņu un tomātus maisījumu, pārlejot visu ar vēl nedaudz mērces. Pasniedz!

Receptes autore Jevgēnija Jansone.