Granātābolu dzēriens ar tekilu, alu un ziemas garšvielām

Ziemassvētku galdam piestāv viegli reibinoši, gardi kokteiļi, ko izmēģināt šajos Ziemassvētkos, ja tos plānojat pavadīt pieaugušu svinētāju lokā!

 

Sastāvdaļas (1 dzērienam)

  • 80 ml granātābolu sulas
  • 60 ml apelsīnu sulas
  • 60 ml tekilas
  • 1 tējk. medus
  • šķipsniņa kanēļa
  • ingvera alus vai alus ar citrusaugļu aromātu
  • ledus

Rotāšanai

  • 2 ēdamk. cukura
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • šķipsniņa kajennas piparu
  • granātābola sēklas
  • rozmarīna zariņš
  • kanēļa standziņa

Pagatavošana

  1. Izrotā glāžu maliņas – samitrini glāzes malu ar ūdeni vai sulu, iemērc to cukura, kanēļa un piparu maisījumā. Glāzi piepildi ar ledu.
  2. Šeikerī vai citā traukā kārtīgi sajauc granātābolu un apelsīnu sulu ar tekilu un medu, kanēli un rozmarīna zariņu. Iegūto maisījumu lej glāzē ar ledu, atlikušo glāzes tilpumu papildini ar alu.
  3. Rotā ar granātābola sēklām, kanēļa standziņu un rozmarīna zariņu!

 

Recepšu autore - Jevgēnija Jansone

Foto - Viktorija Kožemjakina