Grilēti fetas iesmiņi ar orzo salātiem

Kad gribas ko vieglu, atsvaidzinošu un tomēr sātīgu – šie grilētie fetas un arbūza iesmiņi ar orzo salātiem ir ideāla izvēle. Saldu un sāļu garšu kontrasts uz iesmiņiem, kraukšķīgi dārzeņi, sātīgā orzo pasta un viegla citronu mērce rada lielisku Vidusjūras iedvesmotu maltīti.

(8 porcijām)

Sastāvdaļas

Reņģēm

  • 200 g fetas siera
  • 200 g arbūza gabaliņu bez miziņas
  • 200 g orzo pastas
  • 1 sarkanais sīpols
  • 100 g ķiršu tomātu
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 garais vai 2-3 īsie lauku gurķi
  • 60 g olīvu bez kauliņiem
  • 30 ml olīveļļas
  • šķipsna sāls un pipari
  • 20 ml citronu sulas
  • bazilika lapiņas dekorēšanai
  • pāris koka iesmiņi

Pagatavošana

  1. Fetas sieru un arbūzu sagriež nelielos kvadrātos un pamīšus dur uz iesmiņiem, iesmiņus grilē uz grila vai grilpannas no visām pusēm.

  2. Vārošā ūdenī liek vārīties orzo pastu un vāra, līdz mīksti. Tad atdzesē.
  3. Dārzeņus sagriež nelielos gabalos, nelielā bļodiņā sajauc olīveļļu, sāli, piparus un citronu sulu.
  4. Bļodā sajauc orzo pastu ar dārzeņiem un mērcīti.
  5. Lēzenā bļodā kārto salātus un pa virsu liek grilētos iesmiņus.
GATAVO: Karlīna Latsone
FOTO: Baiba Opule
STILS: Ieva Fišere
piegalda.lv