Cukīni-tunča krēma uzkodas

Sastāvdaļas 

  • 1 cukīni
  • 1 ēdamk. olīveļļa
  • 170 g konservēts tuncis savā sulā bez šķidruma
  • 1 ēdamk. kaperi
  • 2 ēdamk. krēmsiers
  • 1/2 gab. avokado
  • svaigi maltie pipari
  • 1-2 ēdamk. grieķu jogurts
  • citrona miziņa rotājumam

Pagatavošana

  • Sagriež cukīni ~0,8 cm biezās ripiņās un ātri apcepj uz sakarsētas un ar olīveļļu iesmērētas pannas. Cep ~30 sekundes (ne vairāk kā minūti!) no katras puses, lai cukīni veidojas zeltainā garoziņa, bet saglabā kraukšķīgumu un formu.
  • Sajauc blenderī vai saspaida ar dakšiņu tunci, krēmsieru, kaperus un melnos piparus, kamēr ieģuta viendabīga masa.
  • Liek nedaudz tunča krēma uz katras cukīni šķēles.
  • Nomizo avokado, sagriež to plānās šķēlēs un uzliek pa gabaliņam avokado uz tunča un cukīni.
  • Kārtīgi samaisa grieķu jogurtu, lai tas kļūst viendabīgāks un šķidrāks. Rotā katru cukīni gabalu ar nedaudz grieķu jogurtu un citrona miziņām. Pasniedz!
  • Pagatavošanas laiks 20 minūtes, paredzēts 2-4 personām.

Receptes autore Jevgēnija Jansone.