Brendijā cepti augļi ar sieru un riekstiem

Sastāvdaļas 

100 g lazdu riekstu

2 bumbieri

2 nektarīni

6 vīģes

100 g siera ar zilo pelējumu

30 g sviesta

50 g brūnā cukura

1 ēdamk. citronu sulas

30 ml brendija

Pagatavošana

1.     Lazdu riekstus ~8 minūtes cep cepeškrāsnī. Atdzesē un nolobi riekstiem brūnās miziņas.

2.     Izkausē sviestu, pievieno tam cukuru, citrona sulu un brendiju, visu samaisi. 

3.     Sagriez daiviņās bumbierus un nektarīnus, liec tos sviesta un brendija maisījumā, apviļā no visām malām un cep cepeškrāsnī 10-15 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa un lieliska smarža. 

4.     Kad bumbieri un nektarīni ielikti cepeškrāsnī, brendija un sviesta maisījumā apviļā arī vīģes, ko pievieno cepeškrāsnī pie pārējiem augļiem ~5 minūtes pirms cepšanās beigām.

5.     Izņem augļus no cepeškrāsns, nedaudz atdzesē un pasniedz, rotājot tos ar sakapātiem lazdu riekstiem un drupinātu zilo sieru. 

Receptes autore Jevgēnija Jansone, foto autore Viktorija Kožemjakina.