Francijas vīni

Francija ir viena no tām valstīm, kur vīna ražošanai ir ne tikai labvēlīgi laikapstākļi, bet kas arī jau no seniem laikiem ir domājusi par šī dzēriena tirdzniecību un mārketingu. Tieši francūži bija tie, kas ieviesa vīnu klasifikāciju un sakārtoja likumdošanu, lai vīnu varētu piegādāt arī citām valstīm.

Daudziem ir izveidojies priekšstats, ka tieši Francijā tiek ražoti vislabākie vīni. Svarīgi ir saprast, ka vīna audzēšanai labas ir visas vietas, kur ir pietiekams saules daudzums, tas ir, 1500-3000 saules stundu vīnogu nobriešanas periodā. Pirms vīna iegādes pircējam ir jāsaprot, kāda stila vīnu viņš vēlas –sarkanvīnu, baltvīnu vai rozā vīnu. Tipiski sarkanvīna reģioni ir trīs – Bordo, Burgundija un Ronas ieleja. Francijas dienvidu vīni– tā būs laba izvēle cenas un kvalitātes balansam. Baltvīna reģioni ir tie, kur ir vēsāks klimats, kā, piemēram, Luāras ieleja, Burgundijas dienvidu gals un, protams, Elzasas reģions. Rozā vīnus gatavo visā teritorijā, bet slavenākie reģioni ir – Luāras, Ronas ieleja un Francijas dienvidu daļa.