ALK Outlet Dzērieni & Vīni logo

Kā izvēlēties vīnu kāzām?

Vasara un agrs rudens ir raženākais kāzu laiks, kad Latvijā salaulājas visvairāk pāru. Tomēr ar šo skaisto notikumu saistās arī daudz rūpju, tostarp – kādus dzērienus sarūpēt kāzu galdam?

Vīns grila ballītei

Lai arī gaisā jau jūtama viegla rudens dvesma, mums priekšā vēl daudz saules pielietu dienu gan vasaras izskaņā, gan rudenī – tādu dienu, kad to vien gribas, kā pavadīt laiku svaigā gaisā. Kā tās vislabāk izmantot? Sarīkojot grila ballīti – pašu dārzā, pie ūdens vai mežā!

Kāds vīns piestāv vasarai?

Karstā un saulainā laikā dabiski vēlamies baudīt ko vieglu un atsvaidzinošu – tas attiecas arī uz vīniem.

Vīna trauki un uzglabāšana

No kādas glāzes baudīt sarkanvīnu, no kādas – baltvīnu? Vai tam vispār ir kāda nozīme?

Vīna un ēdienu saderība

Atsevišķi eksperti uzskata, ka centieniem, saskaņot vīnu ar ēdienkarti, nav īpašas nozīmes, taču ir arī tādi, kas atzīst to par augstāko pilotāžu – piemeklēt ēdienam atbilstošāko dzērienu, iegūstot tandēmu, kas sniegs vislielāko baudījumu mūsu garšas kārpiņām.

Spānijas lepnums – stiprinātais vīns heress

Kas gan ir šis noslēpumainais un Latvijā vēl salīdzinoši maz iepazītais spāņu vīndaru meistardarbs, un kādi ir tā tapšanas noslēpumi?

Portvīns – stiprinātais vīns no Portugāles

Vīnkopības tradīcijas Portugālē veidojušās jau sen, un pasaulē īpaši labi pazīstams šis zemes stiprināts vīns – portvīns – salds deserta vīns ar 18 – 20% alkohola.

Karstvīns – ideāls ziemas pavadonis

Ja vasarā varam sevi dēvēt par tipisku alus baudītāju valsti, tad tumšo un auksto gadalaiku vakariem vislabāk piestāv glāze aromātiska karstvīna.

Marsala

Marsala ir stiprināts vīns, kas nāk no saules pielietās Sicīlijas. Lietpratēji pat uzskata to par Sicīlijas vīna darīšanas simbolu un vizītkarti.

Malaga

Malaga ir stiprināts deserta vīns, ko tradicionāli pasniedz maltītes noslēgumā – tātad kā diģestīvu.

Noderīgi padomi sarkanvīna izvēlei

Vīna izvēle tik lielā piedāvājumu klāstā, kāda tā ir šodien, ir pietiekami sarežģīts process. Lai to atvieglotu un sniegtu noderīgus padomus sarkanvīna izvēlē, esam apkopojuši ieteikumus, kas palīdzēs jums veiksmīgi atrast labāko variantu un piemeklēt tīkamāko garšu.

Kā izvēlēties vīnu pie ēdiena?

Ikviens gardēdis zina, ka pareiza vīna izvēle spēj ēdiena garšu izcelt un padarīt īpašu, vai tieši otrādi – nomākt. Kā pārvērst katru ēdienreizi par īpašu baudījumu, un kādu vīnu izvēlēties pie dažādiem ēdieniem?

Vīnzinis Jānis Kaļķis par Francijas vīniem

Francija ir viena no tām valstīm, kur vīna ražošanai ir ne tikai labvēlīgi laikapstākļi, bet kas arī jau no seniem laikiem ir domājusi par šī dzēriena tirdzniecību un mārketingu.

Vīnzinis Jānis Kaļķis par dzirkstošajiem vīniem

Dzirkstošais vīns, ko bieži neprecīzi mēdzam dēvēt arī par šampanieti, ir neatņemama svētku galda sastāvdaļa, kas svinībām piešķir šarmantu greznumu, dzīvesprieku, vieglumu un rotaļīgumu.

Vīnzinis Jānis Kaļķis par Itālijas vīniem

Itāļi ļoti lepojas ar savu kultūru, ēdieniem, tradīcijām un, protams, arī ar vīnu.

Vīnzinis Jānis Kaļķis par Spānijas vīniem

Saulainā un viesmīlīgā Spānija ir kā radīta, lai baudītu labu vīnu.