ALK Outlet Dzērieni & Vīni logo

Noderīgi padomi sarkanvīna izvēlei

Vīna izvēle tik lielā piedāvājumu klāstā, kāda tā ir šodien, ir pietiekami sarežģīts process. Lai to atvieglotu un sniegtu noderīgus padomus sarkanvīna izvēlē, esam apkopojuši ieteikumus, kas palīdzēs jums veiksmīgi atrast labāko variantu un piemeklēt tīkamāko garšu.

Kā izvēlēties savai gaumei atbilstošu sarkanvīnu?

  • Ne pārāk dārgi sarkanvīni būs ar augļu aromātu. Tie vienmēr ir paredzēti tūlītējai lietošanai un neilgai uzglabāšanai.
  • Vīni ar augļu aromātu ir labākā izvēle piknikiem, pie grilētas gaļas.
  • Klasisku vērtību cienītājiem iesakām izvēlēties vīnu no kādas Eiropas valsts – Francijas, Vācijas vai Itālijas, jo tajās ir gadu simtiem izkoptas vīndaru tradīcijas. Par jaunās pasaules vīniem uzskata tādas valstis kā Kanāda, Austrālija, Čīle un Dienvidāfrika.
  • Maldīgs ir uzskats, jo vecāks vīns, jo tas labāks. Tas attiecas tikai uz dažām šķirnēm, un jūs arī nekļūdīsities, iegādājoties 2014. vai 2015. gada vīnus.

Kam jāpievērš uzmanība, lai sarkanvīns garšotu īpaši labi?

  • Pussausiem sarkanvīniem un viegli sausiem sarkanvīniem ieteicamā pasniegšanas temperatūra ir 10 – 12 0 C.
  • Pussauso vīnu pasniedz sarkanvīna glāzēs. Labai sarkanvīna glāzei ir paplats, apļveida kauss, kurš augšdaļā ir nedaudz sašaurināts, tādējādi ļaujot izbaudīt katram sarkanvīnam raksturīgo aromāta buķeti.
  • Sarkanvīna glāzēm parasti tilpums ir 100 – 350 ml, to piepilda 1/3 vai pusi no glāzes tilpuma.
  • Saldiem sarkanvīniem ieteicamā pasniegšanas temperatūra ir 14 – 160 C.

Kādi ēdieni un uzkodas piederas sarkanvīniem?

  • Pēc seniem principiem, mēdz teikt, ka “ sarkanvīni iet kopā ar sarkaniem ēdieniem”.
  • Sarkanvīns vislabāk sader kopā ar aitas, teļa, putna gaļas ēdieniem, kā arī ar dažādiem žāvējumiem.
  • Viena no labākām uzkodām pie sarkanvīna noteikti ir siers, bet tam jābūt pēc iespējas cietākam.