ALK Outlet Dzērieni & Vīni logo

Vermuts

Vermuts ir aromatizēts sitprināts vīns, kura izteiksmīgums rodas, papildinot dzērienu ar dažādām saknītēm, mizām, ziediem, sēklām, garšaugiem un garšvielām. Dzēriena nosaukums radies par godu tā galvenajai sastāvdaļai vērmelei.

VĒSTURE: Vermuts, kādu mēs to pazīstam šodien, tika izgatavots 1757.gadā Turīnā, Itālijā. Līdz pat 19.gs. šis saldi reibinošais dzēriens tika pārdots medicīniskajiem nolūkiem, vēlāk tas ieguva nozīmīgu lomu aperitīvos un klasiskajos kokteiļos, piemēram, Martini, Manhattan u.c.

BAUDĪTĀJIEM: Vermutu dzer gan tīrā veidā ar ledu, pildot trijstūrveida pokālos, gan, atšķaidot ar dažādiem atspirdzinošajiem dzērieniem.

Vēsturiski ir izveidojušies divi vermuta veidi: saldie un sausie. Mūsdienās šīm kategorijām pievienojās arī baltie vai „bianco”, dzintarkrāsas un rozā.

Lielākās vermuta ražotājvalstis šodien ir Itālija un Francija.